Ingredients: ( 5 people)
- Milk 2 l.
- Egg 12 units
- Sugar 400g
- Couverture chocolate 150 grams
- cinnamon
- lemon or orange zest
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Boil the
milk with some cinnamon and lemon or orange zest. Take it away from the heat, add the chocolate and stir so that it
melts inside the boiling milk. Mix the sugar with the eggs, and then add
the flavoured milk. On the other hand, we do a blond caramel with water and
sugar and we pour it inside the moulds. Add the mixture of eggs, milk and
chocolate to fill the moulds.
Put the moulds in a tray that is high
enough to be filled with water. Add the water
and then bake the pudding in the oven at
a temperature of 180-200º C. We
must ensure that the water in the tray
does not boil, because otherwise our pudding will be full of small holes. The pudding is curdled and ready
when its inside reaches 85 ° C. We
can try with our fingertips; the pudding
should be curdled and not liquid. If it
is ready, take it out of the oven and let cool down. Once it is cold, we take it out of the mould and it can be served
with a button of cream.
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Ingredientes ( para 5 personas)
- Leche 2 litros
- Huevo 12 unidades
- Azúcar 400 gramos
- Cobertura negra de chocolate 150 gramos
Hervir la leche y, fuera del
fuego, volcarla sobre la cobertura para que la funda y se mezcle con la leche.
Hacemos un aparejo mezclando primeramente el azúcar con los huevos, a
continuación le añadimos la leche aromatizada. Por otro lado hacemos un
caramelo rubio rebajado con agua, con el cual caramelizamos los moldes. Estos
moldes los llenamos con el aparejo y los cocemos en el horno al baño maría a
una temperatura de 180-200º C. Debemos procurar que el agua del baño maría no
hierva, pues sino el flan nos aparece lleno de agujeritos. El flan esta cuajado
cuando en su interior alcanza los 85º C, o bien lo tocamos con la yema de los
dedos y nos debe dar una consistencia de cuajado y no liquido. Si está cuajado y listo, lo sacamos del horno
y lo dejamos enfriar.
Lo desmoldamos y lo podemos
servir decorado con un botón de nata.
Betania.-
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