Chocolate Pudding - Flan de chocolate

Ingredients: ( 5 people)                                           

- Milk  2  l.
- Egg 12 units
- Sugar   400g                                                      
- Couverture chocolate  150 grams
- cinnamon
- lemon or orange zest


Directions:
Boil the milk with some cinnamon and lemon or orange zest. Take it away from the heat, add the chocolate and stir so that it melts inside the boiling milk. Mix the sugar with the eggs, and then add the flavoured milk. On the other hand, we do a blond caramel with water and sugar and we pour it inside the moulds. Add the mixture of eggs, milk and chocolate to fill the  moulds. Put  the moulds in a tray that is high enough to be filled with water. Add  the water and  then bake the pudding in the oven at a temperature of 180-200º C. We must ensure   that the water in the tray does not boil, because otherwise our pudding will be full of  small holes. The pudding is curdled and ready when its  inside reaches 85 ° C. We can  try with our fingertips; the pudding should be  curdled and not liquid. If it is ready, take it out of the oven and let cool down. Once it is cold, we  take it out of the mould and it can be served with a button of cream.

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  Ingredientes ( para 5 personas)  
                  
 - Leche 2 litros
- Huevo  12 unidades
- Azúcar  400 gramos
- Cobertura negra de chocolate 150 gramos


Elaboración:
Hervir la leche y, fuera del fuego, volcarla sobre la cobertura para que la funda y se mezcle con la leche. Hacemos un aparejo mezclando primeramente el azúcar con los huevos, a continuación le añadimos la leche aromatizada. Por otro lado hacemos un caramelo rubio rebajado con agua, con el cual caramelizamos los moldes. Estos moldes los llenamos con el aparejo y los cocemos en el horno al baño maría a una temperatura de 180-200º C. Debemos procurar que el agua del baño maría no hierva, pues sino el flan nos aparece lleno de agujeritos. El flan esta cuajado cuando en su interior alcanza los 85º C, o bien lo tocamos con la yema de los dedos y nos debe dar una consistencia de cuajado y no liquido.  Si está cuajado y listo, lo sacamos del horno y lo dejamos enfriar. 
Lo desmoldamos  y lo podemos servir decorado con un botón de nata.


Betania.-



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